CORPORATE
İlaç Alımı
- Banka sağlık yardımlarından yararlanan hak sahiplerine ait reçetelere ilişkin işlemler İlaç Ödeme Sistemi aracılığıyla https://saglik.isbank.com.tr internet adresinden yapılacaktır.
- Türkiye İş Bankası A.Ş. veya Türkiye İş Bankası A.Ş. Emekli Sandığı Vakfı ile Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nca düzenlenen kimlik kartı yada geçerli bir kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet gibi) gerekli kimlik kontrolü titizlikle yapılacaktır. Reçetenin aile bireylerinden birisi tarafından alınması durumunda Banka sağlık yardımlarından yararlanan hak sahiplerine ait geçerli bir kimlik kartı ile müracaat edilmesi gerekecektir.
- Reçeteler üzerinde, tarih, hasta adı, soyadı ve protokol numarası ile reçeteyi düzenleyen doktorun adı, soyadı, diploma numarası, branşı ve imzası yer almalıdır.
- Mensuba ait Banka sicil numarası veya T.C. kimlik-vatandaşlık numarası yazılarak, sicile bağlı olan isimler arasından reçetede ismi yazılı olan kişi seçilmelidir.
- Reçetede yazılı olan ilaçların sisteme girişi yapılacaktır.
- İlaçların girişi tamamlanınca, kontrol parametrelerinde belirtilen kriterler doğrultusunda provizyon alınacak ve reçeteye ait provizyon çıktısı 2 suret yazdırılacak, bir sureti ilaç alana verilecektir.
- İlaçlara ait Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş fiyat kupürü barkodları/karekod barkodları ile birlikte reçeteye yapıştırılarak, kasa fişi veya fatura reçeteye eklenecektir.
- Her bir reçete için ayrı ayrı düzenlenecek kasa fişi veya fatura ilacın verildiği anda düzenlenecektir.
- Reçeteye ait provizyon çıktısına ilaçları teslim alan kişinin imzası alınmalı ve bu belge reçeteye eklenmelidir. İlaçları alan mensubumuz değilse yakınlık derecesi mutlaka yazı ile belirtilecektir.
- Sistemden provizyonu alınmış olan reçeteler için, fatura paketi oluşturularak yazıcıdan Fatura Paketi çıktısı alınarak imzalanacak ve Türkiye İş Bankası A.Ş. Reçete Kontrol Provizyon Merkezi’ne eczane tarafından gönderilecektir. Fatura paketi çıktısı ekinde gönderilmeyen reçeteler, işlem yapılmadan iade edilecektir.
- Bankaca yapılan gerekli kontrollerden sonra reçete bedelleri 45. gün eczane hesabına alacak kaydedilecektir. 45. günün başlangıç tarihi, fatura paketinin Bankaya teslim tarihini takip eden 3. Iş günü olacaktır.
- Reçetelerde ve/veya oluşturulan reçete paketinde herhangi bir hata görülmesi durumunda paketin tamamı veya hatalı işlem yapılan reçete/reçeteler paketten çıkartılarak iade edilecektir.
- İlaç raporlarının sisteme girişi eczane tarafından yapılacak ve rapor aslı fatura paketleri ile birlikte Bankaya gönderilecektir.
İlaçlarla ilgili sistemdeki kontrol parametreleri:
- Reçetede yazılı her bir ilacın kutu, flakon, tüp vb. şekillerdeki doz miktarı 10 günlük tedavi dozunu geçmeyecektir. Provizyon 10 günlük tedavi dozu ile sınırlı olacaktır. Bir kutuda 10 günlük dozdan fazla ilaç olması halinde bir kutu olarak alınacaktır. Ancak, sürekli kullanılan ilaçlar için gerekli raporların bulunması ve sistemde tanımlı olması koşulu ile 10 günlük tedavi dozu sınırlaması uygulanmayacak, 90 günlük tedavi dozunda ilaç alınabilecektir. Ekranda rapor bilgisi bulunmayan ve hasta tarafından eczaneye ibraz edilen raporların sisteme girişi eczanece yapılacaktır. Ancak, rapor aslının reçete ile birlikte Reçete Kontrol Provizyon Merkezine onaylanmak üzere gönderilmesi gerekmektedir. Merkez tarafından rapor onaylanana kadar 10 günlük tedavi dozu geçerli olacaktır.
- Reçete onayı verilirken, ilgiliye daha önce verilen ilaçların bitip bitmediği ve aynı tür (eşdeğer) ilaç olup olmadığı sistem tarafından kontrol edilecektir. Dolayısıyla ilaç ismi ve rahatsızlık farklı da olsa aynı tür ilaçtan hastada bulunması durumunda, yeniden alınmasına sistem tarafından müsaade edilmeyecektir.
- Reçetelerde yazılı ilaçların, reçete tarihinden itibaren 4 iş günü süresi içinde alınması gerekecektir. Reçete tarihi ile ilacın alınacağı tarih arasında 4 iş gününden fazla süre olması durumunda provizyon verilmeyecektir.